Mała Żyrafka

Cała Prawda

Mała żyrafa w Afryce mieszkała
Wciąż o podróżach do Polski gadała
Reszta zwierzątek dość tego miało
Wnet małą żyrafę do nas wysłało
Mała gaduła się Pogubiła
Zamiast do Polski na Węgry trafiła
Jak miała w zwyczaju,z wszystkimi gadała
O polskim sadzie tam usłyszała
Wnet wyruszyła dotarła na miejsce i się zdziwiła
Sad był ogromny i fioletowy a wiecie dlaczego?
Bo to był sad śliwkowy!
Mała żyrafa bardzo zgłodniała
Śliweczki z drzewa ze smakiem zjadała
Owoce bardzo jej smakowały
Jedna za drugą śliwki znikały
Polskie dzieci, gdy to ujrzały
Małą żyrafkę śliwka nazwały
Żyrafka mała tak się cieszyła
Że kolor żółty na fiolet zmieniła

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 3 głosy
Cała Prawda
Cała Prawda
Wiersz · 30 października 2023
anonim
  • Cała Prawda
    pisałem dla córki
    a w jakim sensie rytm się wali?

    · Zgłoś · 11 miesięcy temu
  • Robert Furs
    rytm się wali, a mógłby to być fajny (niczego sobie) wiersz dla dzieci, :(

    · Zgłoś · 11 miesięcy temu