Literatura

Zaduszki (wiersz)

Izabela Wiktor

Zaduszki
Wśród mórz zaklętych przez miłość
odpływasz w mgle do przeszłości
po jednej stronie jest sen
po drugiej brama wieczności.
Tę tęskność wspomnieniem koisz
dziś nici z księżyca blasku
z lampionem w ręku wyglądasz
za cząstką duszy zza mostu.
Stoisz tu z głową spuszczoną
wśród ciszy kołyszesz słowa
gdy zgaśnie znicz w twoich dłoniach
to nie wiatr
a moje ramiona.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
dafne
dafne 30 pazdziernika 2023, 20:52
Puenta piękna.
przysłano: 30 pazdziernika 2023 (historia)

Inne teksty autora

Zaduszki
Izabela Wiktor
LIST
Izabela Wiktor
Przyszłam tu na próżno
Izabela Wiktor
W szponach wiatru
Izabela Wiktor
JESTEŚ KAMIENIEM
Izabela Wiktor
Samotność
Izabela Wiktor
Most
Wik- Bella
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca