Smutek (haikowy rytm)

Ewa Maria Wocial

 

nie ma cię przy mnie -
światełko znicza łączy
nasze dwa światy
*
w oczach anioła
skamieniałego z żalu
lśnią prawdziwe łzy
*
dawne wspomnienia -
na kolorowych liściach
opadają z drzew
*
krzyż na końcu wsi -
modlitwy skargi prośby
trzyma w ramionach
*
drzewa cmentarne -
stojąc w szarym kondukcie
strzegą milczenia

______________________________
@Ewa Maria Wocial 30.10.2023

 

Ewa Maria Wocial
Ewa Maria Wocial
Wiersz · 30 października 2023