Dusza prosi o modlitwę

Wiatr przysiada na kamieniu,
połamany leży krzyż,
wierzba schyla się ku niemu,
jedno ramię pokrył liść.

Tu gdzie łzy nikt nie uroni,
dawno zapomniany grób,
dusza prosi o modlitwę,
proszę, pomóż spłacić dług.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
joanna53
joanna53
Wiersz · 31 października 2023
anonim