Opowieści z drugiej ręki

Irena Świerżyńska

Były bajki 

opowieści i autobus pełen treści

 

drzwi

zamknięte

oko śnięte - przymrużone

 

ucho zbiera - coś tu gryzie

tam mamrocze

 

w pufie jasne też bulgocze

 

w głowie stuka duch niemocy i cholera

nic nie skosi

 

kto pokaże  - gdzie się kryje

dobry mądry ciepły  - człowiek

 

tu i  niebo  - nie podpowie 

 

pokolenie

cud natury

a - pod włosem krążą wrony

 

zawróć

zawróć nie w tą stronę...

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 1 listopada 2023
anonim