Listopadowa wiosna

Ewa Maria Wocial

 

na przekór zmierzchowi dojrzałej jesieni

blaskiem świec i zniczy

pełgającym po płytach nagrobnych

dzieje się rytuał światła

przywracający dawne uśmiechy

i radosną wiosnę zmarłych

 

- bo przecież jest wiosna

przez chwilę

wspólna

w listopadzie

 

______________________________
@Ewa Maria Wocial 01.11.2023

 

Ewa Maria Wocial
Ewa Maria Wocial
Wiersz · 2 listopada 2023