Literatura

Recykling (wiersz)

abc

Akolici Himmlera

naśladowcy hodowcy drobiu

paladyni czarnego zakonu

spod znaku hakenkrojca

i trupiej główki run mocy

w tamtym czasie regulatorzy

przyrostu naturalnego

mieli pełne ręce roboty

klatka po klatce

dokumentując zabijanie

wyeksploatowanych

tych co nie mają już sił

a pójdą do dołu

lub ulecą do nieba przez

komin

 

Taka sytuacja nic wstydliwego

wrogów trzeba zetrzeć

w proch

pozyskać cenny nawóz

użyźniający pole

za wzorcowym obozem

z fotografii na której

w czasie wizytacji

nadzorca zagłady tej za rogiem

zażywa chwili relaksu

zbierając z pomocą esesmanów

polne kwiaty

 

Na początku roku

będzie podobnie to

chronologiczny proces rozłożony

na czterech jeźdźców

staniemy się świadkami

lub czynnymi uczestnikami

tego samego lecz w innej formie

świat który znamy

rozleci się jak domek z kart

przerodzi w pełnoskalową wojnę

a później zielone światło

dostanie przemysł

przetwórczy

 

Nie będą rozmnażać się wariaci

utrwalacze brudu

niedowiarkowie chodzący

po ulicach z głową w chmurach

wyznawcy świętych liczb

wszyscy ci co podważają idee

podobieństwa

będą żelazną miotłą

wymieceni


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arian
Arian 7 listopada 2023, 18:36
Żyd Adolf Eichmann wysyłał wtedy wagony załadowane Żydami do obozów zagłady.
Zyd Stepan Bandera zorganizował nazistowskie UPA do mordowania nieukrainców.
Historia nie jest czarno-biala.
przysłano: 6 listopada 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca