Niecierpki

witka

 

Odmiana niejednoroczna. Przez przypadki.

Ukorzenione z przebierania w nadkładzie

nasiennej ziemi otarcia, które nie zalazły pod tipsy.

 

Może pod powieki, jeżeli życie jest w oczach

z tłumieniem wybujałego bałachu ulicy,

bez przerywki pośród wschodów słońca

 

 

 

Oceń ten tekst
witka
witka
Wiersz · 10 listopada 2023
anonim