Odmiana niejednoroczna. Przez przypadki.
Ukorzenione z przebierania w nadkładzie
nasiennej ziemi otarcia, które nie zalazły pod tipsy.
Może pod powieki, jeżeli życie jest w oczach
z tłumieniem wybujałego bałachu ulicy,
bez przerywki pośród wschodów słońca