Jesień 3 - Magia przyrody (haikowy rytm)

Ewa Maria Wocial

 

MAGIA PRZYRODY

 

jesienny koncert -

struny babiego lata

trąca muzyk wiatr

*

barczyste dęby -

pod liśćmi zapomniały

o swych korzeniach

*

lipowe skrzypki -

grają liściom oberka

do tańca wśród drzew

*

bogactwo lasu -

kapie złoto miedź i brąz

z bukowych liści

*

pada od trzech dni -

chmurzysko zaczepiło

brzuch na antenie

 

______________________________

@Ewa Maria Wocial 10.11.2023

 

 

Ewa Maria Wocial
Ewa Maria Wocial
Wiersz · 10 listopada 2023