Tylko jedna głowa się liczy

Irena Świerżyńska

On jeden i ona  jedna

 

ważna i ważny

tu nie ma granicy

 

razem we dwoje -  jest łatwiej

i już nieśmiałość nie trzyma

 

kopią

kaleczą

pod ścianę przystawią

 

proste jak drut  - a skąd się wzięło

skopany jak pies

 

być może jutro i człowiek

się zmieni

 

przytuli

człowieka drugiego...

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 listopada 2023
anonim