Jutro będzie tak podobnie
jak nie było także wczoraj
Czas się bardzo spieszy
powoli pozostawiając przyszłość
Wyraźnie dostrzegam myśli
o niewidocznym wątku wiary
Wiary w ludzi wypatrujących
zanikających śladów butów
W powłoce zakurzonej mgłą
jeszcze widocznej w nas jasności
maj 2023