Przez mgłę

Marian Suchanecki

Jutro będzie tak podobnie

jak nie było także wczoraj

Czas się bardzo spieszy

powoli pozostawiając przyszłość

Wyraźnie dostrzegam myśli

o niewidocznym wątku wiary

Wiary w ludzi wypatrujących

zanikających śladów butów

W powłoce zakurzonej mgłą

jeszcze widocznej w nas jasności

 

maj 2023

 

Oceń ten tekst
Marian Suchanecki
Marian Suchanecki
Wiersz · 12 listopada 2023
anonim