Czaszka

Marian Suchanecki

odbijają się natrętne

wspinając się na maszt

myśli korsarza

czy leżące pod pokładem

czaszki piszczele

staną się symbolem

potężnego współczesnego

szerzącego się ludzkiego

dwuokiego piractwa

 

sierpień 2022

 

 

Marian Suchanecki
Marian Suchanecki
Wiersz · 12 listopada 2023
anonim