Szalik niejesienny

Marian Suchanecki

Dobroć owinięta fałszem

deszczu jesiennej nostalgii

nieliczni ludzie na ulicy

schyliwszy tułowia

zakrywając szalikiem twarz

przed wszechobecnym

fałszem owiniętym dobrocią

 

październik 2022

 

 

Oceń ten tekst
Marian Suchanecki
Marian Suchanecki
Wiersz · 12 listopada 2023
anonim