Głębia - w sercu nuty trzyma
jeszcze pauza
jeszcze
cisza
mgła
opadła
nic - nie pytaj
dal już czystym blaskiem miga
niebo jasny obłok nosi
wczesną rosą świeżość wrzuci
nuty zbiera
woń rozpyli
kiedyś - głowa tropy zmieni
spójrz...
za szybą jasny promień blask odbija.
Warto pokusić się o bardziej współczesny język, pozdrawiam :)