Nie trzeba wcale pić.
Można się zamroczyć
Np. złością, wstydem etc.
Można je mieszać w dowolnych ilościach
(lód dodaje się sam)
A potem wystrzelić
I zrujnować dzień lub życie
Sobie lub bliskim
Lub wszystko wszędzie naraz
Bo każda opcja i tak znaczy
> Brak wygranej, może następnym razem <
Więc jest podobnie jak z piciem,
Tylko po fakcie nie rzygasz,
Choć patrząc w lustro
Czasem chciałbyś.
Oczywiście my rzadko pijemy,
Bo alkohol kojarzymy z krzywdą,
Dlatego gdy w swoich zamroczeniach
Kaleczymy rodziny i bliskich
To inaczej niż nasi rodzice
Najczęściej jesteśmy
Zupełnie
Trzeźwi.