Jak dobrze
jest scena i słowa z polotem
gorzkie radosne lub słodkie
z rytmem
rymem - lub nie
pisanie na topie - salonem pachnie
ruszyła machina
poezja wraca i staje się ważna
zabawa
wierszem
i młodzież to lubi i zlot
na dywanie.
Slam goni do przodu
otwiera
marzenia
a - zdrowa drabina
podnosi skrzydła do lotu...