Slam poetycki już koła kręci...

Irena Świerżyńska

Jak dobrze

jest scena i słowa  z polotem

gorzkie radosne lub słodkie

 

z rytmem

rymem  -  lub nie

 

pisanie na topie - salonem pachnie

 

ruszyła machina

poezja wraca i staje się ważna

zabawa

wierszem

 

i młodzież to lubi i zlot

na dywanie.

 

Slam goni do przodu

otwiera 

marzenia

 

a - zdrowa drabina  

podnosi skrzydła do lotu...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 15 listopada 2023
anonim