.
Miłego dnia życzymy sobie I jest to jedna z naszych zalet Bo życząc sobie tego tam Dajemy dowód dobrych manier. Lecz czasem, gdy doskwiera smutek Chciałbyś by słowa się spełniły Naprawdę nie tylko na niby I wypełniły smutne dni. Lecz to pragnienie jest marzeniem Bo rzeczywistość często skrzeczy I uśmiech zdarza się od święta Bo światem rządzą dziś oszczercy *). I chociaż fakty się zgadzają Ludzie wciąż żywią tę nadzieję Że ich wysiłki zapewnią szczęście A świat beztroską się zapełni. Więc wiedz mój drogi czytelniku Wysiłek twój choć jest potrzebny Skieruj na cel bardziej chwalebny I poznaj Tego, który wkrótce Uczyni raj na naszej Ziemi. * ) Wg Biblii obecnym światem rządzi Szatan Diabeł, demony, źli ludzie (Jana 12:31).