Literatura

Obóz wzorcowy (wiersz)

abc

 

W mieście braterskiej miłości

uwijają się mrówki jak w ukropie

napompowani Afroamerykanie

z sekcji sportowo – gimnastycznej

w białych polo z instrumentem

do bezpośredniej perswazji

kijem bejsbolowym

członkowie sztafet ochronnych

mają się tu dobrze

bo hodowane mszyce

żywe trupy z Kensington Ave

dają im spadź

 

Tu jest więcej wolności w tym

wzorcowym obozie

szeroką rzeką płynie

od przyjaciół z Chin fentanyl

meksykańscy kucharze

gotują danie dnia

a znajome mrówki przez granice

dostarczają nam wiele dań

tu jest lepiej niż w innych obozach

w Kanadzie Europie w Polsce

wszędzie są przedsiębiorcze

mrówki i dojne krowy

mszyce

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 listopada 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca