Twarz
gładka - natura
geny są zawsze bez pudru
cisza
pudruje
korzenie przycięte i bieg przerywany
dusza broni się sama
galopem
pędzi
z boku - miga
rząd słupków przy drodze.
Kiedyś - może przywita dłoń ciepła
bez pędzla pokaże
jest
takie święto
nazywa się - bliskość i święty spokój...
nie musi szukać nieba.