Jednorożec

Ewa Maria Wocial

 

     zdarza się

że pozwalam

aby samotność

wplotła swoje tęsknoty

w moje włosy

 

     zdarza się

że godzę się

aby woda górskiego strumienia

obmyła z nadziei moje stopy

 

     zdarza się

że wyciągam ręce przed siebie

i napotykam niegodziwość ludzką

 

     jednak zdarza się

że z porannej mgły

wyłania się potrząsając grzywą

jednorożec

nieskrępowany nieopanowany

wolny swobodny

 

     zdarza się...

 

______________________________

@Ewa Maria Wocial 18.11.2023

 

 

 

Ewa Maria Wocial
Ewa Maria Wocial
Wiersz · 18 listopada 2023