Już pod wozem

Irena Świerżyńska

Nowy obraz głowę goni

koło

kręci 

 

igła skacze góra  dół

a potem zygzak - dzieło tworzy

 

zegar pika - pasja wspiera

nic - nie gaśnie

 

młody

warczy 

na papierze lat czterdzieści 

 

tu bez sita  z workiem  leci  

głowa 

stoi

 

pokolenie ojca matki

przaśnym wozem jedzie

 

albo  - pod...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 20 listopada 2023
anonim