Literatura

Ballada o tym, co poza kinem Wolność (wiersz)

witka

 

Motto: głupawka niech się głupawką odciska.

 

Grali Star Wars, ta z Powiśla

skręciła rywalce dyszla

erotycznej skrzyni biegów,

nie wyskakując z pepegów.

 

Pierwsza nieruchomć w Stogach

zwalona była po rogach.

i Pudelek Ogrodnika

wcale w tę sprawę nie wnikał.

 

A wpadł człowiek w czarną dziurę

przez taką kalikaturę,

która o majtkach bojówkach

dociągnęła do przednówka.

 

Jak wynikła owa draka,

to i Chińczyk w pięciu smakach,

wzorem radzieckiego brata,

postanowił w kosmos latać.

 

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 listopada 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca