Proszę Pani proszę poczekać
bo to nie tak miało być
nie mogę Pani obiecać
że będę bielszy niż anioł
bo jestem ubrudzony wadami
Pani przecież też je ma.
Proszę Pani niech życie
nas czymś zaskoczy
a my ubrani w zdziwienie
czasu liczyć nie będziemy
tylko z uśmiechem na ustach
poszukamy ja w sobie
a Pani w sobie
takiej radości co pokona wszelkie zwątpienie.
Proszę Pani na konie Pani życzę
na dziś
na jutro
na zawsze
nadziei silniejszej od rozpaczy
miłości silniejszej od samotności.
- zamiast uatrakcyjniać wygląd czcionki lepiej pozbyć się majuskuły i tekst przewersyfikować.