Powrót do Edenu

Arian

 

Złamawszy boski zakaz
Zjedli owoc z drzewa wiedzy.
Wtedy stali się ludźmi.
Zesłani na tułaczkę po dzikiej planecie.
Stwórca wykluczył obu z raju.
 
Wiarołomni, niewdzięczni, przeklęci…
Pokuta wlecze się na tej Ziemi.
Kobieta rodzi w bólu.
Znam nieszczęsny los tych robaków.
W śmierci upatrują powrotu do Edenu.

 

Arian
Arian
Wiersz · 21 listopada 2023
anonim