Jesień 4 - Magia przyrody (haikowy rytm)

Ewa Maria Wocial

 

MAGIA PRZYRODY

 

w jesieni życia

najładniej starzeją się

klony i dęby

*

dęby przywdziały

franciszkańskie habity

- jesienne brązy

*

czerwone liście

żółtym szepczą o lecie

- niemądre plotki

*

jesienny spacer -

szaleje w suchych liściach

zachwycony pies

*

dojrzała jesień -

ma płaszcz z liści i deszczu

podszyty chłodem

 

______________________________

@Ewa Maria Wocial 22.11.2023

 

 

 

Ewa Maria Wocial
Ewa Maria Wocial
Wiersz · 22 listopada 2023