Wiersz czwarty

arus1983

Zaśpiewał o tym ptak szczęśliwym głosem
że miłość idzie do ludzi
by uszu twych nie ranił
smutny głos samotności.
Do życia nie trzeba być
przygotowanym na piątkę
bo na sprawdzianie z życia
czas i tak nas złapie na ściąganiu.
Dołożyło życie starań
by w nas nadzieje zabić
no a ona sprytnie się ukryła
dniem w słońca promieniach
nocą w księżyca blasku.

 

arus1983
arus1983
Wiersz · 23 listopada 2023
anonim
  • Ir
    - "Do życia nie trzeba być..."
    - "...bo na sprawdzianie z życia"
    - "Dołożyło życie starań..."

    Za dużo życia w "życiu", tekst powala naiwnością. Bardzo słabo.

    · Zgłoś · 11 miesięcy