Drzewo kosmiczne

Konrad Koper

Pod ziemią jest kraina :

korzeni i obślizgłych grzybni…

 

Nad nią jest świat ludzi.

 

Dalej konary sięgają :

gwiazd, planet, księżyców…

W nich zaplątała się sowa.

 

Z liści „Kosmicznego drzewa”

szaman robi eliksir.

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 23 listopada 2023
anonim