Na ekranie świat w kolorach

Irena Świerżyńska

Cisza w polu

cisza w domu

cała masa buja w lesie

 

tylko serce młotem wali

z boku piła wióry niesie

 

w dobrobycie świat  jest próżny

za pazuchą nic nie gniecie

 

tu jest gala i tam gala

czasem w masce - czasem nie

 

świat

w kolorach nic nie łapie

 

wszystko pachnie na ekranie...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 24 listopada 2023
anonim