skrzywiony obraz

Yaro

ktoś oszukał

na ziemi miało być jak w niebie

 

nie wiem jak będzie w piekle

tutaj nie jest lepiej

 

świat umarł

nieliczni ludzie dobrych serc

lecz więcej tych o kamiennym wnętrzu

gonią za pieniędzmi

 

szatańskie pomioty

dławią się surowym mięsem

 

cierpienia przez zło

łakomstwo i głupota

 

miesza się dobro ze złem

zboczyliśmy na drugi tor

ku przepaści zguba

na dziś obraz dnia

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 24 listopada 2023
anonim