Wiara w Siebie

Teuryga

Czy wiara w Jedynego wyklucza Ciebie?
Czy wiedza o Tobie jest?
Czy szukasz się w snach?
Czy szatan w nich  śmieje się?
 
Czy tworzysz portale  gdzieś tam?
Czy wymiar kolebki życia?
Czy drzewo twojej istoty?
Czy Boskość twoja Cię wzywa?
 
Czy władasz źródłem swej mocy?
Czy tron Twój tam trwa?
Czy wiesz  o Sobie kim jesteś?
Czy pójdziesz do Siebie  w swój  raj?
 
 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Teuryga
Teuryga
Wiersz · 26 listopada 2023
anonim