Miejsce

Wojciech Sroczyński

To już nie nie to miejsce

mija czas

lejce którymi los związał

poluzowane

Oddala się znika

ślad

Ale nawet gdy zamilkną

słowa

gdy to co istniało

rozproszy wspomnień mgła

będziemy istnieć

nawet w rozproszeniu

wspomnień

Życie trwa

 

Wojciech Sroczyński
Wojciech Sroczyński
Wiersz · 27 listopada 2023
anonim