Narodziny

Teuryga

U Boga pra źródło w jego wielkim świecie 
Kto wie że w nasieniu dziecię
Duch od niego pochodzić musi 
Zalążek istoty i jej pięknej duszy
 
Kogo zesłano Tobie tego się dowiecie 
Kiedy dorośnie owo piękne dziecię 
Czy od Lucyfera Może go przysłali 
Aniołeczkiem będzie jak nam świat zawali

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Teuryga
Teuryga
Wiersz · 27 listopada 2023
anonim