Narodziny

Teuryga

U Boga pra źródło w jego wielkim świecie 
Kto wie że w nasieniu dziecię
Duch od niego pochodzić musi 
Zalążek istoty i jej pięknej duszy
 
Kogo zesłano Tobie tego się dowiecie 
Kiedy dorośnie owo piękne dziecię 
Czy od Lucyfera Może go przysłali 
Aniołeczkiem będzie jak nam świat zawali

 

Teuryga
Teuryga
Wiersz · 27 listopada 2023
anonim