Wiatr

Ewa Maria Wocial

 

jak jesienny wiatr

porywiście

wywiałeś mi z głowy

miłość

 

utopiła się

zrozpaczona

w kałuży

listopadowego deszczu

który teraz gra

senne staccato

na moich włosach

 

tylko myśli

jeszcze pełne ciebie

spadają w kroplach

i spływają po twarzy

 

______________________________

@Ewa Maria Wocial 28.11.2023

 

 

Ewa Maria Wocial
Ewa Maria Wocial
Wiersz · 28 listopada 2023