Tak ciężkie są moje ręce
gdybyś podała mi swoje
to moje ręce natychmiast
zgubią ciężar samotności.
Cicho serce
ona już chyba wie
musimy trochę poczekać
w najgorszym przypadku
będzie szach mat
lecz jeśli dopisze nam szczęście
na tronie usiądzie miłość.
Dopełniaczówka "ciężar samotności) wydaje się nieco sklepana.
Puenta licha, ale można się takowej spodziewać po treści.