Coraz mniej

 

 

I śnieg ucichł

i bezzębnych bloków 

umarła postać — upiór który wyszedł  

z klatki zapalił papierosa   

 

i muzyk z okna 

gra odległy — jak dziecko 

uśpione w pociągu 

 

i dzwon 

o który wiatr uderza

 

coraz mniej

coraz dalej

kamilan
kamilan
Wiersz · 6 grudnia 2023