biała młodość

Teresa Renia Paprota

 

Spotkałam dziś młodość

igrającą w śniegu

uśmiechniętą

niewinną

radosną

 

Puchowe płatki

oblepiały jej twarz

czerwone policzki

zlewały się

z czerwienią ust

wilgoć osiadła na rzęsach

stworzyła perełki

 

Nie zauważała chłodu

figlowała

rozkwitając

niczym biała orchidea

dłonie oblizywała

jak z cukru pudru

 

Spotkałam dziś

młodość

biegającą w bieli

jak cała reszta świata

 

autor Teresa Paprota 30.11.2023 r.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Teresa Renia Paprota
Teresa Renia Paprota
Wiersz · 7 grudnia 2023
anonim
  • Mithril
    ...nadczynnościowa gadanina

    · Zgłoś · 10 miesięcy temu
  • Mirek
    Nieco infantylne, ale w sumie miło się czytało.
    Do kanonu to nie wejdzie.

    · Zgłoś · 10 miesięcy temu
Usunięto 1 komentarz