... jak Witkacy
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Drżenie duszy
Łzy na poduszce
czy to jest cena Miłości?
Łąka tonie w błękicie
Niebo ucieka w dal
Twoje oczy tak ciemne
Jak bezsenna noc
Gdzieś widać Radość
Brak sił na wyciągnięcie dłoni
Droga daleka
Ziemia pływa pod stopami
Już powrót
Pokój się poszerza
Sufit obniża maksymalnie
Głowa ciąży jak ołów
Wspomnienie wszystkiego ci ciepłe
Boli jak otwarta rana
Drżenie duszy ... łzy na poduszce
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz
·
22 września 1999