Literatura

człowiek (wiersz)

Yaro

świat nie jest podły

otacza mnie dłonią

 

drzemie dzikie zwierzę

łakome chytre i podstępne

często zazdrosne człowiek

 

krzywdą kilka słów odpowiednio dobranych

niszczymy planetę

dla zysku dla wygód

człowiek nie liczy się z człowiekiem

 

kwitła miłość nadzieją zakwitła

szacunek dla bliźniego i kościoła

 

teraz gdy wolność podcina nam nogi

przewraca nam się w głowie

 

za mało ciągle mało

więcej chcesz ale po co

bo jestem łakomym człowiekiem

 

demokracja dla cwaniaków

raj i wiara dla biedaków

 


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arian
Arian 10 grudnia 2023, 21:08
dla biedaków raj po śmierci , czyli kot we worku
złodziejom i szabrownikom skarb państwa na co dzień
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 7 grudnia 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca