Literatura

biała iluzja (wiersz)

Mirek

szału nie ma

ramiona krzyża zwisają bezwładnie

trochę strach… na wróble

tylko księżyc trzyma się dobrze

w końcu jest młodszy

 

matki znowu wydziergają szaliki i wełniane skarpety

kiedy synowie będą zabijać synów

musi być im ciepło

w końcu za daleko mają do gorącej krwi

ofiarnej

 

świat oszalał

Mikołaj znowu ruszy z coca colą

chłopcy dostaną plastikową broń

bo trening czyni mistrza

a urocze dziewczynki zaczną opatrywać rannych z klocków lego -

 

święta

 

żadna nie jest

więc się szykują na gwałty i pogrzeby

ocaleni rozmnożą kolejne partie mięsa

 

renifery przebierają kopytami z ołowiu

szału nie ma

 


niczego sobie 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 grudnia 2023, 19:43
...mimo wszystko odnoszę wrażenie, że hodowanego mięsa jest mniej, niż można by się spodziewać.
Mirek
Mirek 10 grudnia 2023, 19:50
Wszyscy jesteśmy mięsem.
Armatnim.
Arian
Arian 10 grudnia 2023, 20:02
oto matematyka czerwonego trolla - emocjonalna tabliczka mnożenia
pi razy drzwi
wynik od czapy
Mithril
Mithril 10 grudnia 2023, 20:02
...w jakimś prymitywnym sensie tak.
Arian
Arian 10 grudnia 2023, 20:05
tak się starasz i nie dostałeś plusa od czerwonego trolla
pamiętaj, że czubek ma zawsze odwrócone ego, ogląda tylko siebie w lustrze
Mirek
Mirek 10 grudnia 2023, 20:12
Idź stąd popaprańcu, bo smród się ciągnie.
Arian
Arian 10 grudnia 2023, 20:21
smrodem byłeś , smrodem jesteś
tylko nie licz na czerwonego czubka
Mirek
Mirek 10 grudnia 2023, 20:34
Nie wydaliłeś z siebie jednego, merytorycznego słowa.
Za głupi jesteś.
Do budy!
Arian
Arian 10 grudnia 2023, 20:47
jesteś za mały, aby z tobą rozmawiać merytorycznie
podrośniesz to zobaczymy, chłopczyku w krótkich spodenkach
pisz swoje wierszyki wsiowego głupka
Mirek
Mirek 10 grudnia 2023, 21:21
Przyczepi się gnida i wkurza.
Mirek
Mirek 12 grudnia 2023, 13:06
Przynajmniej nie oszalejesz
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 10 grudnia 2023 (historia)

Inne teksty autora

nurt
Mirek
Korzenie
Mirek
Persefona
Mirek
paradygmat
Mirek
Deszcz
Mirek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca