milczy i goni
gładzi i chroni
po drugiej stronie - stołek
w koronie
teczka już pełna
ocena licha i żal serce ściska
nie taki gest i nie ten krok
od lat te same treści
serce się łamie
łomocze skacze i włos się jeży
już nie pokaże - jak się gotuje
jak w środku kipi
i dość - się kręci...
horyzont głęboki i pełnia morza
przygarnie łzy
i teraz - może
Wysoka Izba - paragraf odwróci
przekręci