Przeloty...

Irena Świerżyńska

cisza i spokój z górą dobroci

serce na tacy z pokorą w tle

 

dzieli i dzieli -  tam, tam i tam i tu

- bez granicy

 

przytrzymaj

loty 

 

zostaną   -  supły  szarość  

i mgły

 

zostaw coś sobie - twoje też ważne  

od zawsze - tylko 

tli się i tli

 

ktoś - ciągle czeka

 

dodaj 

iskierkę - pogoni serce i ogień błyśnie   

i nowym rytmem  dusza  już drży

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 grudnia 2023
anonim