... popiół

nadiae

Dlaczego mówiłeś, że nadzwyczaj mnie kochasz,

skoro jak zwykle były to puste słowa.

 

Nie sądziłam, że to wszystko tak się zakończy,

oby nas nigdy los znów nie połączył.

 

Cierpiałam, błagałam byś mnie pokochał,

lecz po nas jedynie popiół się ostał.

 

Popiół po mojej pełna ognia miłości,

gdyż okazałeś się zepsuty do kości.

nadiae
nadiae
Wiersz · 13 grudnia 2023