Uwierz proszę - w głębi zawsze
była
pani
a - może dama
wczoraj trochę zahukana
przydeptana
jeszcze noga rytmy czuje
jeszcze oko lotem łapie
jeszcze duch przelotów świeci
jeszcze dusza tulić chce
zostaw z tyłu smętny kosz
nowy błysk - duszę ukoi
czujesz...
pachnie
bukiet pełny świeżych róż.