Literatura

Kamienica przy Poznańskiej (wiersz)

Adam Bielski

W mieszkaniu chciałbym mieć piec.

Wielki, dostojny - kaflowy.

Chcę by były na nim jońskie wzorki, bym poczuł się kontent.

Jak oświecony Helleńczyk, philos i sophia, nauki umiłowanie.

Ignorancko wobec badań kopcił w wannie!

A gdy przyjdzie kamienicznik- z dziwnego nadania dyktator.

By piec mój ponieść na ekspozycję, do hallu.

Powiem mu, żem jest pan Poznański - włokiennik

i z umiłowania do logiki oddam mu najwyżej siennik.


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mirek
Mirek 21 grudnia 2023, 01:33
Fajne to!
przysłano: 20 grudnia 2023 (historia)

Inne teksty autora

Zmiana
Adam Bielski
Naturalizm 1
Adam Bielski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca