Wróciło
wraca
ta sama bajka...
cisza i stop
zaćmienie - bez teleranka.
Dziś inne treści - obrazy stare
nowe zamiary i nic do pary
i kocioł wrze
i tyle piany.
Kto - tu
kto tam przestawi loty
czy - jeszcze trzeba gonić galopem
za płot - za płoty.
A to zależy - po której stronie i gdzie
stoisz - czy siedzisz...