Literatura

beatrycze (wiersz)

Klaudia Gasztold

Beatrycze 2 

 

czekasz w zawieszeniu

pomiędzy gwiazdami myśląc

ile jeszcze dni masz do odebrania

ile jeszcze nocy Ci życie daruje

 

zawieszona trzymając się chmur

na litość mnie bierzesz

śląc listy liryczne i epickie sny

 

w nadziei że kiedyś 

podejmę się inicjacji

a Ty

droga Beatrycze

 

znów podejmiesz próbę

zrozumienia siebie 

i nas

nas troje

 

dopóki mi serce posłuszne

w ciele pozwala tańczyć

wyzbywając się okruchów przeszłości

 

 

Klaudia Gasztold


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 grudnia 2023 (historia)

Inne teksty autora

brak
Klaudia Gasztold
wolniej
Klaudia Gasztold
spacer
Klaudia Gasztold
wspomnienie
Klaudia Gasztold
bez tytułu
Klaudia Gasztold
wigilia
Klaudia Gasztold
instrument
Klaudia Gasztold
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca